webdesign
webdesign
webdesign
Kezdőlap Bemutatkozom Kapcsolat Munkáim Újságcikk Kérdések Igényesség Specialitásom Hálózatok

:: Kezdőlap

:: Bemutatkozom

:: Kapcsolat

:: Munkáim

:: Újságcikk

:: Kérdések

:: Igényesség

:: Specialitásom

:: Hálózatok

lamborgini

csaj


Gyakran feltett kérdések

Ugye te is mindenre választ akarsz kapni?
Mi kell önnek ahhoz hogy elkészítsem weblapját?** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE ** Mik kellenek önnek ahhoz, hogy weboldala legyen?
Az első az, hogy a weboldalát mindenki számára elérhetővé kell tenni, ehhez annyit kell tenni hogy, lefoglalni egy Ön által választott tetszőleges "domain nevet" ( pl.: www.cegnev.hu ), és az ehhez a domainhez tartozó "tárhelyet", amelyre a később az elkészült weblap feltöltésre kerül majd, ezt nevezzük tárhelyen való elhelyezésnek, vagy más néven "webhostingnak".

Mi az a domain, illetve domain név?
Domain: Önálló Internet rész, az Internet címek egy csoportjához neveket rendelő adatbázisa. Domain név: Alfanumerikus karakterekből álló műszaki azonosító, amelyet a könnyebb megjegyezhetősége miatt az internetes kommunikációhoz nélkülözhetetlen Internet címek helyett használnak. ( pl.: www.cegnev.hu ) A weblap a http:// előtag nélkül is elérhető lesz.

Hogyan válasszon domain nevet?
Legegyszerübb olyan nevet választani, mely könnyen megjegyezhető és azonosítja is az Ön cégét. A legtöbb esetben ez általában a cégnév, de lehet akármilyen név is. Ajánlott minél rövidebb nevet választani, hogy könnyebben mejegyezhető legyen.

Akárkinek lehet saját egyedi domain neve?
Aki regisztráltat és a regisztráció nem ütközik semmilyen akadályba, annak igen.

Honnan tudom meg, hogy egy domain név szabad-e még?
Ha beírjuk a keresőbe a domain nevet és tartalom nem jelenik meg, még nem azt jelenti, hogy a domain nem foglalt. A .hu domain nevekről legfontosabb információkat a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ címen kaphat.